PRESSMEDDELANDE

Stampen Media tar över AlingsåsKuriren och Ortstidningar i Väst

Stampen Media och Gota Media har i dag slutfört affären avseende AlingsåsKuriren och Ortstidningar i Väst.

Affären innebär att Stampen Media utökar antalet prenumererade tidningar från sju till elva och antalet gratistidningar från tre till fem titlar. Med Alingsås Tidning inräknat tillförs Stampen Media cirka 30 000 nya prenumeranter och drygt 100 miljoner kr i årlig omsättning. Övertagandet genomförs 31 december.

Publisher för mediehus Alingsås blir Claes Svensson, som närmast kommer från rollen som chefredaktör, ansvarig utgivare och platschef för AlingsåsKuriren.

– Jag ser det här som en fantastisk möjlighet till om- och nystart för tidningarna i Alingsås. Personligen är jag ödmjukt tacksam inför uppdraget och tror att det här kommer att bli mycket bra, säger Claes Svensson.

Boine Gepertz, koncernchef Gota Media, och Johan Hansson, koncernchef Stampen Media, säger så här i ett gemensamt uttalande:

– Vi är båda glada för att den här affären är i hamn. Samägandet av OTV har varit framgångsrikt. Vi ser även fortsatt framför oss ett tätt samarbete inom flera olika områden i en snabbt föränderlig bransch där vi verkar geografiskt nära varandra.

För mer information, kontakta

Anna Wiking, Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70