PRESSMEDDELANDE

Björn Werner blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten

Nu är det klart att Björn Werner blir GP:s nya kulturchef i oktober när Ingrid Norrman går i pension. Han kommer senast från rollen som tillförordnad chefredaktör på kulturmagasinet Arena. Det här är den första rekryteringen att presenteras i GP:s satsning på lokal kvalitetsjournalistik.

– Det är en ära att få överta rollen som kulturchef på GP och att få leda en av Sveriges största kulturredaktioner. I tider där demokrati och yttrandefrihet ifrågasätts känns det viktigt att arbeta för ett öppet kulturliv och en fri debatt. Jag har dessutom försökt hitta en anledning att kunna flytta tillbaka till Göteborg och nu har jag fått den bästa jag kan tänka mig, säger Björn Werner, tillträdande kulturchef på Göteborgs-Posten.

Björn Werner inledde sin karriär på Nöjesguiden i Göteborg och har även bloggat på cafe.se. Han har också varit aktiv som frilansjournalist, bland annat för GP. Den tillträdande kulturchefen har redan tankar om vad han vill göra i sin nya roll.

– Min ambition är att kunna ge GP:s kompetenta medarbetare mer plats för reflekterande journalistik. För mig är det viktigt att kulturjournalistiken är en aktiv motpart till kulturlivet i staden och jag kommer att introducera nya skribenter och kritiker, såväl som att arbeta för att lyfta GP:s närvaro i den nationella kulturdebatten ytterligare, säger Björn Werner.

Björn Werner är den första rekryteringen som GP presenterar i sin storsatsning på lokal kvalitetsjournalistik.

– Det är jättekul att kunna presentera Björn som ny kulturchef. Han har trots sin unga ålder stor erfarenhet inom kulturområdet. Jag är övertygad om att han kommer att ta våra läsare med storm och skapa en plattform för en gnistrande lokal kulturjournalistik och en kulturdebatt som får genomslag i hela Sverige, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Björn Werner tillträder sin roll som kulturchef på Göteborgs-Posten i slutet av oktober då nuvarande kulturchef Ingrid Norrman går i pension.

– Det har varit roligt att få jobba på Göteborgs största morgontidning och trots att det varit tuffa tider så har vi drivit viktiga frågor och gjort skillnad i staden. Dessutom känns det väldigt kul att lämna över i en tid då tidningen tittar framåt och satsar, säger Ingrid Norrman, kulturchef på Göteborgs-Posten.

För mer information kontakta:

Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com