PRESSMEDDELANDE

Christofer Ahlqvist blir chefredaktör på GP

Christofer Ahlqvist utses till chefredaktör på Göteborgs-Posten. I samband med vd-bytet på Stampen Local Media tidigare i år utsågs Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör på tidningen.

– Vi är glada och stolta över att ha hittat GP:s nya chefredaktör internt, det är en styrka. När vi jämförde Christofer med andra kandidater insåg vi snabbt att han är den bästa och mest lämpade för uppdraget att vidareutveckla det redaktionella arbetet på tidningen, säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen och styrelseordförande i Stampen Local Media.

– Christofer har med sin lokala förankring och långa erfarenhet från mediebranschen ett starkt förtroende internt. Han är duktig på utgivarfrågor och kan både nya kanaler och print samtidigt som han har nyhetsnäsa och kan journalistiken från grunden. Han är som klippt och skuren för rollen helt enkelt, säger Martin Alsander.

Det var i samband med vd-skiftet på Stampen Local Media tidigare i år som Göteborgs-Postens dåvarande chefredaktör Cecilia Krönlein tillkännagav sin avgång. Christofer Ahlqvist fick då rollen som tillfördordnad chefredaktör efter nästan två år som nyhetschef på tidningen och nu tar han över rollen som chefredaktör.

– Det här är en väldigt inspirerande utmaning som jag tar mig an med stolthet, glädje och ödmjukhet. Att få leda en redaktion vars mål är att skapa lokal kvalitetsjournalistik är en av de roligaste uppgifterna jag som journalist kan tänka mig, säger Christofer Ahlqvist.

För mer information kontakta:

Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com