PRESSMEDDELANDE

Stampen Media satsar på Storgöteborg: fem nya journalister anställs

Mölndals-Posten, Kungsbacka-Posten och nya Partille Tidning får en gemensam nyhetsdesk. Fem nya journalister har just anställts.

– Jag är oerhört nöjd med de toppnamn vi har rekryterat, säger Fredrik Östberg, t f chef för Stampen Medias satsning på lokal kvalitetsjournalistik i Storgöteborg.

Han tillägger:

– Det här en otroligt spännande satsning där målet är att ge alla våra läsare i Kungsbacka, Mölndal och Partille ännu mer lokal kvalitetsjournalistik. Dessa kommuner växer i en rasande takt och det pågår väldigt mycket intressant nyhetsmässigt. Det är självklart för oss på Stampen Media att alla som bor där förtjänar riktigt bra journalistisk bevakning.

De fem rekryteringarna som ska utgöra nyhetsdesken är nu klara. Jobbet ska göras från Göteborgs-Postens lokaler med uppdrag åt Mölndals-Posten, Kungsbacka-Posten samt Partille Tidning. Tre webbredaktörer och två reportrar ska stärka upp bevakningen som redan i dag görs av tidningarna i dessa kranskommuner. Därmed är bemanningen klar för nyhetsdesken som i slutet av mars kommer att starta sitt arbete i skarpt läge.

Det var ett mycket stort söktryck på dessa tjänster och väldigt många bra kandidater. Jag är oerhört nöjd med de namn som vi till slut landade i och är övertygad om att alla kommer bidra mycket till den här spännande satsningen, säger Fredrik Östberg.

Ola Wahlström, affärsområdeschef för Storgöteborg, är också nöjd med rekryteringarna:

– Det är mycket glädjande att vi har attraherat ett så kompetent team och ett starkt bevis på att de kontinuerliga satsningar vi gör på kvalitetsjournalistik även gör Stampen Media till en mycket attraktiv arbetsgivare.

Här är en kort presentation av de fem personer som anställs av Stampen Media:

  • Erika Arnadottir kommer närmast från SR och har bakgrund som onlinespecialist på SVT. Hon har tidigare även jobbat på Hallands Nyheter som reporter och webbredaktör. Erika tillträder sin tjänst som webbredaktör 1 mars.
  • Oscar Strandberg har mångårig erfarenhet inom Bonnier News (tidigare Hall Media) där han har haft roller som både reporter och webbredaktör i deras webb-hubbar i såväl Jönköping som Skövde. Oscar tillträder sin tjänst som webbredaktör 8 mars.
  • Linnea Rönnqvist vikarierar i dag som sändningsproducent på Göteborgs-Posten och har tidigare arbetat som webbredaktör, reporter och sociala medier-redaktör på GP. Linnea tillträder sin tjänst som webbredaktör 1 mars.
  • Amanda Karlsson kommer närmast från Bohusläningen där hon varit anställd som reporter sedan 2019. Innan dess arbetade hon på Göteborgs-Posten. Amanda är föräldraledig fram till 1 augusti och då tillträder hon sin tjänst som reporter.
  • Hanna Blomstervall kommer närmast från Nerikes Allehanda där hon arbetar som kultur- och nöjesreporter kombinerat med arbete som webbredaktör och reporter på nyhetsavdelningen. Hon har även en bakgrund som reporter på Ekot. Hanna tillträder sin tjänst som reporter 11 mars.

Dessutom kommer Sara Höglund att vikariera för Amanda Karlsson under Amandas återstående föräldraledighet. Sara har tidigare vikarierat som krimreporter på GP och har även en bakgrund som krim- och nyhetsreporter på VLT. Sara tillträder 1 mars.

För mer info, kontakta:

Ola Wahlström
0725-765 092,
ola.wahlstrom@stampen.com