PRESSMEDDELANDE

Stampen Media förstärker närvaron på västkusten

Stampen Media övertar Alingsås Tidning och Lerums Tidning.

Samtidigt genomförs en strukturaffär med Gota Media avseende Alingsåskuriren och Ortstidningar i Väst.

– Stampen Media är mycket glada över att ytterligare förstärka närvaron på västkusten och att kunna erbjuda ännu fler läsare vår lokala kvalitetsjournalistik, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media.

Stampen Media och Gota Media har tecknat ett intentionsavtal där Stampen Media förvärvar 50 procent av aktierna i Ortstidningar i Väst och därmed blir ensamägare.

Ortstidningar i Väst består av Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO, Kungsbacka-Posten samt ST-Tidningen. Samtidigt förvärvar Stampen Media 100 procent av Gota Media-ägda Alingsåskuriren.

Affären innebär att Stampen Media adderar cirka 30 000 prenumeranter och drygt 100 miljoner kr i årlig omsättning.

– För Stampen Media är det viktigt att upprätthålla den lokala kvalitetsjournalistiken i de områden där vi verkar på västkusten. Stampen Media med vår huvudägare Polaris Media ser fram emot att fortsätta utveckla mediehusen i Alingsås och Ortstidningar i Väst, säger Johan Hansson.

Boine Gepertz, koncernchef för Gota Media, säger så här om affären:

– Vi är stolta och glada över att ha varit ägare till OTV och Alingsåskuriren under flera år. Inom OTV finns en unik kompetens att driva och utveckla fådagarstidningar på ett mycket framgångsrikt sätt. I Alingsås har Kuriren en ovanligt stark position för att vara en gratistidning och våra medarbetare gör ett bra arbete som uppskattas av läsare och annonsörer. Nu vill vi medverka till att alla dessa tidningar hamnar i en gemensam struktur med Stampen Media som ägare, vilket känns rätt på lång sikt.

Viveka Hedbjörk, i dag publisher för Hallandsposten och Hallands Nyheter, kommer att bli tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås och Lerums Tidning, till dess att en permanent lösning är på plats. Stampen Media behåller redaktionerna i Alingsås, Vårgårda och Lerum.

Alingsås Tidning grundades 1865, då under namnet Alingsås Weckoblad.

– Det känns väldigt bra att tidningen nu får en tryggad fortsatt utgivning. Stampen Media med dess huvudägare Polaris Media kommer att fortsätta utveckla och stärka mediehuset i Alingsås, avslutar Johan Hansson.

För mer information, kontakta

Anna Wiking, Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70