PRESSMEDDELANDE

GP startar redaktion – i Stockholm

Under året har intresset för Göteborgs-Postens journalistik ökat kraftigt. Både antalet läsare och prenumeranter har vuxit, vilket bland annat visade sig i förra veckans Orvestomätning där Göteborgs-Posten var den enda storstadstidning som fortsatte att öka i räckvidd.

Sedan 2017 har GP konsekvent satsat på det redaktionella innehållet och har nyanställt fler än 30 journalister. Nu fortsätter satsningen när tidningen utökar redaktionen och startar en Stockholmsredaktion med tre reportrar.

– De västsvenska perspektiven och frågeställningarna missas ofta av riksmedierna men med den här satsningen säkerställer vi att göteborgarna och västsvenskarna får den bevakning av dessa frågor som de förtjänar, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Göteborgs-Postens Stockholmsredaktion kommer att vara placerad mitt i huvudstaden och bestå av reportrar inom ämnena nyheter, politik och ekonomi.
– Många göteborgare har GP som sin primära nyhetskälla och därför ska vi nu bli ännu bättre på att bevaka riksfrågor i allmänhet och riksfrågor med bäring för västsvenskar i synnerhet. Många beslut inom politiken och näringslivet fattas i Stockholm och vi ska vara nära dessa och berätta vad konsekvenserna blir för våra läsare på västkusten, säger Christofer Ahlqvist.
Stockholmsredaktionen är en del av en större satsning som totalt innebär nyanställningar på fem personer.
– Våra framgångar de senaste åren är ett bevis på att lokal kvalitetsjournalistik är en framgångsfaktor och det är fantastiskt roligt att kunna presentera en sådan här utökad satsning i dessa tider när vikten av objektiv journalistik är så stor.

GP:s inriktning på kvalitetsjournalistik har den senaste tiden uppmärksammats på många håll. I september vann Michael Verdicchio för andra året i rad prestigefyllda Guldspaden, i år för sin granskning av militanta djurrättsaktivister. Nyligen köpte SVT GP:s coronadokumentär ”Hundra dagar” och vår hyllade podcastserie ”Systrar” är nominerad till Radioakademins pris Guldörat i kategorin ”Årets avslöjande”.

För mer information och intervju med Christofer Ahlqvist, ta gärna kontakt med Ulf Niklasson, adm redaktionschef:

ulf.niklasson@gp.se
031-62 43 16