PRESSMEDDELANDE

GP tar över direktsändningen av Göteborgsvarvet

Göteborgs-Posten och Göteborgsvarvet utökar sitt samarbete när GP tar över direktsändningen av loppet från Svt. Göteborgsvarvet blir det största evenemanget som GP direktsänt någonsin och allt från elitens start och målgång till folkfesten och när bandet dras bakom sista löparen kommer att täckas. Även den redaktionella bevakningen kommer att intensifieras inför loppet.

– Det här går helt i linje med våra satsningar på lokalt innehåll. Göteborgsvarvet är årets stora folkfest och att vi nu tar ytterligare kliv i vår bevakning genom att direktsända loppet känns fantastiskt roligt, säger Ulf Niklasson, chef för GP-sporten.

Göteborgs-Posten och Göteborgsvarvet
Göteborgsvarvet har under de senaste fem åren haft närmare 65 000 deltagare och Göteborgs-Posten har varit mediepartner till loppet sedan 2016. Bland annat har man aktiverat sig längst med banan och låtit läsare tävla om startplatser. Redaktionen har också bevakat loppet med stor framgång. Nu utökas alltså samarbetet till att även innefatta direktsändningen av loppet, vilket är glädjande för båda parter.

– Vi vill öka upplevelsen för deltagare och publik i Göteborgsvarvet och satsar på flera digitala nyheter i år. En av nyheterna är samarbetet med GP som nu möjliggöra direktsändning av hela Göteborgsvarvet, under drygt sex timmar, från första start till sista målgång, säger Bo Edsberger, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund och varvsgeneral för Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvet går av stapeln den 19 maj 2018.

För mer information kontakta:

Ulf Niklasson, chef för GP-sporten
0705-62 43 16, ulf.niklasson@gp.se