Alexandra Carlsson Tenitskaja, 30, går från DN och blir Göteborgs-Postens nya politikreporter i Stockholm.
– Det känns hur bra som helst! Jag har längtat efter detta, säger hon.

Nu är det klart vem som tar över rollen som politikreporter på Göteborgs-Postens stockholmsredaktion efter Anette Holmqvist. Den kunniga och drivna journalisten Alexandra Carlsson Tenitskaja tar GP:s politikjournalistik vidare tillsammans med avdelningens övriga medarbetare.

– Jag vill ge göteborgarna en pigg och ambitiös bevakning av maktens korridorer. Min nyhetshunger är svår att mätta. GP:s läsare kommer inte att behöva missa något med mig i riksdagen, säger hon.

Alexandra Carlsson Tenitskaja kommer närmast från breaking news-avdelningen på Dagens Nyheter där hon bland annat bevakat två riksdagsval. Hon har även ett förflutet som reporter och redaktör på Aftonbladet och har innan dess varit reporter på Göteborgs-Posten.

Göteborgs-Postens nyhetschef Angelica Dimakis menar att GP, genom Alexandra Carlsson Tenitskaja, får in en stark och driven journalist med skarpa kritiska ögon i Politiksverige.

– Jag vet att på hennes vakt kommer GP:s läsare få allt det som behövs från rikspolitiken. Och politiken får i sin tur ytterligare en självklar kontakt med Västsverige genom Alexandra, säger Angelica Dimakis.

– Hon kommer att komplettera vår övriga politikbevakning galant och läsarna har mycket bra och initierad läsning att se fram emot.

Alexandra Carlsson Tenitskaja tillträder den nya tjänsten till hösten.