Nyhetsrum

GP värvar programledare från P3

Inför en kommande storsatsning i höst är det nu klart att göteborgssonen Kalle Berg, känd från Morgonpasset i P3 och P3 nyheter, kommer att sluta sig till ljudredaktionen på Göteborgs-Posten.

– Det känns underbart skönt att återvända till Göteborg. Staden, familjen och vännerna. Att dessutom få komma tillbaka och jobba på GP känns stort för mig som växt upp med tidningen. En mäktig känsla. GP har liksom varit med en hela livet och nu ska man själv in i gänget och bidra. Det känns oerhört roligt och inspirerande. Självklart kommer jag också sakna P3 och kollegorna där. Jag har varit länge på P3 och lärt mig otroligt mycket om såväl radio som journalistik generellt, det har verkligen varit en kanontid, säger Kalle Berg.

Att satsa på ljud och poddar är inte nytt för Göteborgs-Posten. I dagsläget finns en rad olika ämnespoddar, exempelvis den göteborska historiepodden Bröta på, med Kristian Wedel och Ina Lundström. 2020 vann GP-podden Systrar, om prostitution ur tjejernas egna perspektiv, ett internationellt pris i INMA awards. Dessutom produceras varje vardagsmorgon en nyhetspodd, med dagens viktigaste nyheter.

– Vi ser ljud som ett viktigt komplement till text och rörlig bild, som våra läsare efterfrågar. Jag är stolt över hur långt vi har kommit med ljudjournalistik de senaste tre åren. Att ha möjlighet att satsa ytterligare, och tillsammans med en stjärna som Kalle Berg, känns fantastiskt, säger Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef, Göteborgs-Posten.

Till hösten kommer alltså ljudsatsningen på Göteborgs-Posten ta nya kliv, där Kalle Berg står i centrum.

– Det väldigt roligt att komma till en arbetsplats som har så mycket på gång. Som satsar och vill framåt. Som vinner priser och gör så mycket bra journalistik, såväl lokal som riks. Det finns vind i seglen och det känns skitkul att få hoppa ombord! säger Kalle Berg.

Till den nya ljudsatsningen kommer ytterligare tre personer rekryteras, och den kommer att sjösättas under hösten 2022.

Presskontakt:
Anna Wiking
anna.wiking@stampen.com
+46707104800