PRESSMEDDELANDE

Han blir GP:s nya sportchef

Under hösten har Göteborgs-Posten värvat flera nya journalister och nu är det klart att Joakim Magné blir GP:s nya sportchef.  
– Jag är så glad för den här rekryteringen, Joakim är som klippt och skuren för den här rollen säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Sportåret 2020 blev inget annat likt på grund av corona och hur pandemin kommer att påverka 2021 är i dagsläget inte heller helt klart. Däremot är det nu klart att det blir Joakim Magné som kommer att leda GP:s sportredaktion.

– GP har alltid varit en del av mitt liv, inte minst sporten. Så det känns både stort och hedrande att få komma hem och vara en del av en otroligt skicklig sportredaktion, säger Joakim Magné som kommer från SVT i Stockholm där han varit ansvarig för rörligt nyhetsinnehåll på svt.se.   

Innan SVT-tiden har Magné arbetat med digitalt innehåll och transformation på Aller media samt arbetat i flera år på Aftonbladets nyhetsdesk.

– Det är väldigt glädjande att Joakim kommer till GP, hans erfarenheter och kunnande inom sport, journalistik och rörlig bild kommer stärka vår redaktion och sportjournalistik, säger Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Under det senaste året har Göteborgs-Posten ökat sin räckvidd och slagit flera nya besöksrekord på gp.se. Samtidigt har antal prenumeranter skjutit i höjden och ökningen i prenumeranter är den kraftigaste för GP sedan 1974. Dessa framgångar har gjort att tidningen kunnat fortsätta satsa trots coronakrisen och i februari startar tidningens Stockholmsredaktion. Under det senaste halvåret har närmare tio journalister anställts, Joakim Magné blir 2021 års första rekrytering och ansluter till Göteborgs Posten under våren.     

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna stärka GP-sportens journalistik, utveckla nya grepp för läsarnas skull och inte minst ha kul under tiden, säger Joakim Magné.

För mer information, kontakta

Ulf Niklasson, adm redaktionschef:
ulf.niklasson@gp.se
031-62 43 16