PRESSMEDDELANDE

GP:s rekryteringar i Stockholm klara

År 2020 går mot sitt slut och Göteborgs-Posten kan summera att både antalet läsare och prenumeranter ökat kraftigt. Det är en av många anledningar till att vi fortsätter att satsa. Nu är det klart vilka personer som kommer att utgöra GP:s nya Stockholmsredaktion.

Tjänsterna som tillsätts är nyhetsreporter, politikreporter och ekonomireporter. GP:s nya politikreporter heter Anette Holmqvist och har en gedigen journalistisk erfarenhet. Hon hann knappt avsluta en lång karriär på Aftonbladet, där hon haft en rad roller genom åren, innan hon anställdes av Ekot där hon har ingått i politikgruppen. Nu går hon vidare till den nystartade GP-redaktionen i Stockholm. – Det känns fantastiskt kul att vi har lyckats knyta till oss Anette. Hon är en otroligt rutinerad och skicklig reporter med ett stort kontaktnät i Stockholm, säger GP:s redaktionschef Johan Sköld. Nyhetsreporter i Stockholm blir Stefan Bjarnefors. Stefan flyttade tidigare under året till just Stockholm ovetandes om den stundande satsningen och kommer nu att anställas i en liknande tjänst han då lämnade. – Stefan var en viktig del av vår grupp som bevakade coronakrisen i våras och han var då ofta utsänd till Stockholm. Han är en mångsidig reporter med en bra penna och vi är glada över att han kommer tillbaka till GP, säger Johan Sköld. Den tredje personen i den nystartade Stockholmsredaktionen är Joel Arvidsson som fått tjänsten som ekonomireporter. Joel har, trots relativt få år i branschen, flera namntunga näringslivsredaktioner i ryggen och har imponerat genom sitt engagemang och driv. – Joel har erfarenhet från SvD Näringsliv och ekonomiekot och är en stilist med bra fingertoppskänsla. Dessutom kommer han från Tjörn och har en förståelse för vilka frågor som är viktigast för våra läsare, säger Johan Sköld. GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist har tidigare berättat om bakgrunden till satsningen där GP vill ta nästa steg och bli ännu bättre på att bevaka riksfrågor i allmänhet och riksfrågor med bäring för västsvenskar i synnerhet. – Det har varit väldigt många starka sökande till de här tjänsterna och vi är mycket glada att kunna presentera ett så kompetent team inom områdena nyheter, politik och ekonomi. När vi är igång kommer det leda till att Göteborgsfrågor hamnar högre på agendan och att göteborgarna får mer och bättre journalistik om sådant som påverkar dem i vardagen, säger han.

Reportrarna kommer att arbeta från lokaler mitt i Stockholm och arbetsledas från Göteborg där de tillhör nyhetsredaktionen. I samband med rekryteringen av reportrarna har också tjänsterna som nyhetsredaktör och ekonomiredaktör tillsatts, vilka lades ut i samband med den större satsning som Stockholmsredaktionen inkluderades i. Målsättningen är att den nya redaktionen ska vara igång i Stockholm den 1 februari 2021.

För mer information, kontakta

Johan Sköld,
073-342 49 24, johan.skold@gp.se