PRESSMEDDELANDE

Hallandsposten anställer när den lokala bevakningen förstärks

Hallandsposten utökar den lokala bevakningen och förser läsarna med ännu mer innehåll från Laholm och Hylte. Detta innebär att tidningen stärker upp de båda redaktionerna med flera nyhetsreportrar och en sportreporter. I tidningen kommer satsningen, som är möjlig tack vara ett ökande antal prenumeranter, att synas under nyheter och sport men också på andra sidor som exempelvis Folk & Familj.

– Vi ser att det finns ett tilltagande intresse för att betala för lokal, kvalitativ journalistik och det skapar möjligheter för oss att satsa. Vi har haft några tuffa år bakom oss som gjort att vi fått skära ned och effektivisera på ett sätt som Hylte och Laholm blivit lidande av. När vi nu ser att det vänder så återför vi resurserna, säger Viveka Hedbjörk, publisher för Hallandsposten.

I Laholm utökas redaktionen med en reporter till fyra journalister jämfört med dagens tre. I Hylte, som idag bevakas av en journalist, kommer redaktionen att utökas med en halv reportertjänst till. Dessutom anställer Hallandsposten en ny sportreporter med Hylte och Laholm som specifika bevakningsområden.

– Det ökade utbudet kommer framförallt att märkas på hallandposten.se där vi även kommer att sända live-tv från lokala sportevenemang i de båda kommunerna. Genom att läsa tidningen och följa oss på sajten kan läsarna ta del av hela utbudet, säger Viveka Hedbjörk.

Den förstärkta bevakningen är möjlig tack vare ett ökande antal prenumeranter. Efter flera år med vikande siffror hade Hallandsposten fler prenumeranter vid ingången av 2017 jämfört med föregående år.

– Under 2017 gjorde vi en del förändringar och satsade mycket digitalt och de digitala prenumerationsintäkterna har sedan dess gått över förväntan, säger Viveka Hedbjörk.

Rekryteringen med att tillsätta de nya tjänsterna startar nu och tanken är att processen ska vara klara i april.

För mer information kontakta:

Viveka Hedbjörk, publisher Hallandsposten
010-417 51 10, viveka.hedbjork@hallandsposten.se