Nyhetsrum

Här är journalisterna på Göteborgs-Postens nya Boråsredaktion

Under hösten startar Göteborgs-Posten en helt ny redaktion i Borås och nu står det klart vilka som rekryterats till satsningen och var redaktionen ska sitta.

–  I gruppen finns det en gedigen journalistisk kompetens och kunskap om Borås, säger Marie Johansson Flyckt, som värvades över från Jönköpings-Posten under sommaren och kommer att leda gruppen i Borås.

 GP vill med sin satsning i Borås kunna erbjuda boråsarna både ett lokalt material som en heltäckande inrikes- och utrikesbevakning. Redaktionen i Borås, som kommer att ha lokaler precis i anslutning till Stora torget, har till uppgift att både fokusera på fördjupande journalistik men också ge boråsarna en rapp nyhetsrapportering.

– Det är väldigt glädjande att vi under de senaste åren kunnat utöka redaktionen vilket resulterat i fler läsare och prenumeranter som i sin tur lett till att vi kunnat fortsätta satsa. Med det här fantastiska gänget på plats är jag övertygad om att också den här satsningen kommer att bli lyckad och stärka vår position som Västsveriges största tidning, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Det står sedan tidigare klart att Marie Johansson Flyckt, med lång erfarenhet som både nyhetschef och ansvarig utgivare, blir ny chef för GP:s redaktion i Borås. Hon har utgjort en stabil grund i rekryteringen av resten av redaktionen där två av fyra reportertjänster har rekryterats från Borås Tidning:

  • Erik Ericson kommer närmast från en tjänst som nyhetsreporter på Smålandsposten där han tidigare haft flera olika roller – men har rötterna i Alingsås. Nu kommer han tillbaka till Västsverige.
  • Sandra Olsson rekryteras från Borås Tidning där hon haft tjänster som både webbredaktör och reporter. Nu senast som ansvarig för bevakningen av Bollebygd. Hon har dessutom verkat i olika roller både på GP och Aftonbladet tidigare i sin karriär.
  • Amanda Samuelsson kommer direkt från etern och har arbetat på olika positioner inom P4 Sjuhärad, senast som ansvarig för deras digitala närvaro men tidigare även som reporter och programledare. På CV:s finns också en vända på GP:s systertidning Alingsås Tidning.
  • Joel Besseling kommer från en position som sportreporter på Borås Tidning, nu intar han samma titel fast i GP:s regi. Joel har en bakgrund som nyhetsreporter och webbredaktör, både från tiden på Borås Tidning men också från GP:s syskontitlar Bohusläningen och Alingsås Tidning.
  • Prisbelönta fotografen Frida Winter är ett kärt återseende för GP. Hon har jobbat över hela världen för Sveriges alla stora medier. Frida har bland annat vunnit första pris i kategorin Årets vardagsbild i prestigefulla tävlingen Årets bild.

GP:s Boråssatsning är redaktionens nästa steg på vägen för att bli en heltäckande dagstidning i regionen. Under de senaste åren har både läsarna, prenumeranterna och antalet medarbetare på redaktionsgolvet blivit fler. Nu fortsätter resan.

– Jag är jätteglad över de rekryteringar som vi har gjort och ser verkligen fram emot att ha dem alla som mina arbetskamrater. I gruppen finns det en gedigen journalistisk kompetens och kunskap om Borås. Dessutom är det ett blandat gäng vilket alltid bidrar till kreativitet, fördjupning och nytänkande, säger Marie Johansson Flyckt.

För mer information kontakta:
Christofer Ahlqvist, Chefredaktör GP
christofer.ahlqvist@gp.se
0705-624106