Nyhetsrum

Herman Nikolic ny chefredaktör på Hallandsposten

Herman Nikolic blir ny chefredaktör på Hallandsposten i Halmstad.

– Jag är glad över att kunna presentera en så stark och meriterad tidningsledare till denna mycket viktiga roll, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media.

Herman Nikolic har en gedigen meritlista från mediebranschen med bakgrund på UR, Strix Television, Nerikes Allehanda, Sveriges Radio, Hall Media och Bonnier News Local. Han är sedan 2020 chefredaktör för Jönköpings-Posten och Jnytt. Herman har bland annat haft roller som digital chef på NA och redaktionell chef på Hall Media. Han har nominerats till Guldspaden som reporter. Jönköpings-Posten har under Herman Nikolics ledning två gånger nominerats till Årets Dagstidning.

– Hallandsposten är Stampen Medias näst största tidning. HP har haft en stark upplageutveckling de senaste åren. Jag är övertygad om att vi under Hermans ledning kommer att fortsätta utveckla Hallandsposten såväl när det gäller innehåll som upplagesiffror och stärka HP:s position som den främsta nyhetsförmedlaren i södra Halland, säger Johan Hansson.

Herman Nikolic är mycket förväntansfull inför det nya jobbet.

– Hallandsposten är en anrik tidning med hög journalistisk kvalitet och också en av de tidningarna som har starkast ställning bland läsarna på sin lokala marknad. Här finns alla möjligheter att fortsätta utveckla redaktionens nära och spännande journalistik och få tidningen att växa ännu mer. Det känns därför både hedrande och inspirerande att i rollen som chefredaktör få möjligheten att leda Hallandspostens redaktion, säger Herman Nikolic.

Han tillägger:

– Jag ser också fram emot att få jobba med alla andra kollegor i Stampen Media. Koncernen satsar på den lokala journalistiken, vilket man inte minst har visat genom att anställa ett stort antal journalister. Men man har också ett klokt tänk kring hela tidningsaffären. Detta kommer framöver att ytterligare hjälpa Hallandsposten att stärka innehållet åt läsarna och tjänsterna för annonsörerna.

Presskontakt:
Anna Wiking
anna.wiking@stampen.com
+46707104800