PRESSMEDDELANDE

SVT visar GP:s dokumentär ”Hundra dagar” om coronapandemin

I hundra dagar följde GP:s Karin Jansson sex personer vars liv på olika sätt påverkats av den rådande coronapandemin. I september hade dokumentären ”Hundra dagar” premiär på gp.se och nu står det klart att den även kommer visas på SVT.

– Det känns verkligen som en bekräftelse på att vi gjort ett bra jobb, säger Karin Jansson, reportern bakom dokumentären.
I Hundra dagar får tittaren bland annat följa 28-åriga fotbollsspelaren Kamal som blev svårt sjuk i covid-19, småbarnspappan och restaurangägaren Marcus som riskerar konkurs och miljonskulder, Jennifer som förlorar jobbet som showartist på Stena Line och Jenny som isoleras i en lägenhet i Madrid.
Den hade premiär i september på gp.se och har fått ett väldigt fint mottagande. Nu har Göteborgs-Posten kommit överens med SVT att den även skall visas där.

– Den ger en tydlig och berörande bild av hur coronapandemin drabbade oss alla. Den lyckas med konststycket att skildra några av de mest dramatiska månaderna vi har upplevt på ett vardagligt och okonstlat sätt. Det gör att den är lätt att relatera till och lätt att känna igen sig i, säger SVT Dokumentärs planeringsredaktör Lotten Bruun Esselin.

GP:s chefredaktör, Christofer Ahlqvist:
– Återigen ett väldigt gott betyg till oss och ett bevis på att den lokala kvalitetsjournalistiken är en framgångsfaktor.

Dokumentären kommer att visas på SVT Play från och med nu på söndag och i SVT 1 torsdag 1 oktober, klockan 20.00.
Den kommer självklart också att finnas på www.gp.se/hundradagar.

Vi svarar gärna på frågor och har ni önskemål om att komma i kontakt med Karin Jansson eller Christofer Ahlqvist, så välkomna att höra av er.

Louise Sandborg, tv-chef 0701-48 55 62, louise.sandborg@gp.se
Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef 031-62 43 16, ulf.niklasson@gp.se

För mer information, kontakta

Anna Wiking, Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70