PRESSMEDDELANDE

Göteborgs-Posten dubbelvinnare på tidningsvärldens Oscarsgala

Göteborgs-Posten blev vinnare dubbelt upp i årets INMA Awards.

Den omtalade granskningen Systrar vann för sättet den kombinerade olika plattformar för att nå ut med unik journalistik och arbetet med en ny annonsplattform tog hem tidningens andra förstapris i tävlingen.

– GP hade fem av 19 svenska nomineringar. Det visar på en väldig bredd att vi både nomineras i så många kategorier och tar hem vinster inom så pass olika områden. Vi är helt enkelt en tidning som är riktigt bra, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

INMA Awards brukar betraktas som tidningsvärldens Oscars. Konkurrensen var i år riktigt tuff. GP var det enda svenska mediehus som tog hem två titlar.

– Dels vann Systrar i kategorin Best Initiative to Acquire Subscribers, dels vann vi för vårt arbete med en ny annonsplattform i kategorin Best Idea to Grow Advertising Sales. Det visar att vi inte bara med svenska mått mätt är en av de bästa nyhetstjänsterna utan att vi också står oss riktigt starkt i en internationell konkurrens, säger Christofer Ahlqvist.

Systrar, om utsatta unga flickor, har blivit nominerad till flera tunga redaktionella priser.

Även projektet + 105 % tog ett förstapris på INMA-galan i kategorin Annonsförsäljning och Retention.

– Jag är oerhört glad. Tre års hårt arbete har lett fram till den här prestigefyllda vinsten. Stampen Medias säljare har fått ställa om, tänka nytt och utmanat sig själva, säger Henrik Carlsson, försäljningsdirektör Stampen Media.

Han tillägger:

– Viktigast är att vi har kunnat erbjuda hög kundnytta. Men jag är också stolt över att säljarna har anammat tillvägagångssättet. Vi har satsat mycket på produktutveckling och kompetenshöjning de senaste åren.

Vinsterna i INMA Awards följer flera framgångar för GP på sistone. Michael Verdicchio har vunnit Guldspaden två år i följd och är nu, vilket aldrig har hänt förut, nominerad för tredje gången i rad. Detta går hand i hand med upplageframgångar där GP har den högsta prenumerationstillväxten sedan 1974.

För mer information kontakta:

Christofer Ahlqvist, christofer.ahlqvist@gp.se, 0705-624106
Henrik Carlsson, henrik.carlsson@stampen.com, 0708-63 84 77