PRESSMEDDELANDE

Johan Sköld blir nyhetschef på Göteborgs-Posten

Nu är det klart att Johan Sköld blir Göteborgs-Postens nya nyhetschef. Han kommer senast från rollen som redaktör på SVT Nyheter Väst och påbörjar sin nya tjänst hos GP under hösten.

 Det känns oerhört kul att få vara en del av den stora satsning som nu görs på Göteborgs-Postens redaktion. GP ska vara göteborgarnas självklara nyhetskälla och vi har en unik möjlighet att skapa journalistik som är viktig och berör, säger Johan Sköld, tillträdande nyhetschef på Göteborgs-Posten.

Johan Sköld har många års erfarenhet från både morgontidning, kvällstidning och tv. Han inledde sin karriär som reporter på Blekinge Läns Tidning 2006 och har sedan dess arbetat som bland annat reporter på Göteborgs-Posten och biträdande nyhetschef på GT. Senast kommer han från tjänsten som redaktör på SVT Nyheter Väst.

Den tillträdande nyhetschefen vill bland annat satsa mer på lokala nyheter och ekonomi.

– GP är på rätt spår i en spännande och utmanande bransch men det kommer vara upp till oss på redaktionen att skapa ett innehåll som människor är villiga att betala för. Jag vill också attrahera nya läsare genom att satsa mer på ekonominyheter och för att kunna utmana DI måste vi vara bäst på det lokala näringslivet, säger Johan Sköld vidare.

Johan Sköld tillträder sin roll som nyhetschef på Göteborgs-Posten under hösten.

– Det är fantastiskt kul att Johan vill vara en del av vår satsning på kvalificerad lokaljournalistik, målet är att läsarna ska tycka att vårt innehåll är så pass bra att det är värt att betala för även på nätet. Med Johan med på resan är jag övertygad om att satsningen blir framgångsrik, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

För mer information kontakta:

Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com