PRESSMEDDELANDE

José González har sin turnépremiär hos Göteborgs-Posten

José González ska ut på turné. Den officiella premiären är förlagd till Madrid den 30 juli och sedan väntar USA och Europa. Men smygpremiären äger rum på hemmaplan.

José González ska ut på turné. Den officiella premiären är förlagd till Madrid den 30 juli och sedan väntar USA och Europa. Men smygpremiären äger rum på hemmaplan. Göteborgaren, som nyligen passerade en miljard streams på Spotify, ville att comebacken skulle bli på lilla Unity Jazz och att den intima konserten skulle visas på gp.se.

– Det känns väldigt kul bra att göra detta just på Unity Jazz, det är fin och viktig scen i Göteborg som har kämpat på under pandemin, säger José González.
Konserten spelades in utan publik och José González hade satt samman en låtlista med såväl senaste singlarna ”El Invento” och ”Visions” som ”Lovestain” från 2003, ”Open book” från 2015 och fin cover på Beatles-klassikern ”Blackbird”.

– Det är fantastiskt att Göteborgs-Posten får vara första anhalt på den resa som José González ska ut på och att vi kan erbjuda våra läsare den här upplevelsen, säger GP:s musikredaktör Johan Lindqvist och fortsätter:
– Jag minns när José González-febern först slog till i Göteborg och köerna ringlande runt hela kvarteret när han skulle spela på Jazzhuset. Det har varit fint att kunna följa Josés musikaliska utveckling och hur han vuxit ut till en artist med publik i hela världen.

GP Scen är en satsning på strömmade konserter som GP inledde redan i april 2020 med en stödkonsert från och för Pustervik. Under 2020 producerade och visade GP konserter med bland andra Linnea Henriksson, Arvingarna och Augustifamiljen. Nyligen genomfördes det uppmärksammade mötet mellan Martin Hederos och Mattias Hellberg vid norsk-svenska gränsen.

Satsningen görs i samarbete med Göteborg & Co.

– José är en av de mest tongivande artisterna Sverige haft de senaste tjugo åren och Unity Jazz förgyller Göteborgs musikscen på ett unikt sätt med sitt format och sitt utbud, säger Fredrik Sandsten på Göteborg & Co.

Se spelningen på gp.se med premiär den 16 maj kl.19.00. Den kommer sedan finnas tillgänglig fram till 14 juni.

Läs mer här

För mer information kontakta:

Johan Lindqvist
johan.lindqvist@gp.se
0705-144778