PRESSMEDDELANDE

Stampen Media lägger ned gratistidningen Varbergsposten

Stampen Media har fattat beslut om att sluta ge ut Varbergsposten. Det sista numret kommer i slutet av januari 2022..

Varbergsposten har varit en uppskattad gratistidning för invånarna i Varbergs kommun under lång tid. På senare år har dock ekonomin stadigt försämrats och tidningen går med förlust. I och med den aviserade pappersprisökningen på 50 % inför 2022 ser Stampen Media ingen långsiktig affär i att driva tidningen vidare.

Stampen Media har under de senaste åren satsat kraftfullt på sina prenumererade titlar med många nya prenumeranter och ett kraftigt ökat läsande digitalt. Senast i oktober lanserades en ny prenumererad digital tredagarstidning i Partille. Under året har Mölndals-Posten och Kungsbacka-Posten ökat sin utgivningsfrekvens från en till tre dagar i veckan.

– Vi vill lägga resurserna på våra växande prenumererade titlar både digitalt och i papper. Hallands Nyheter läses av fler och fler och har en stark upplageutveckling. Det är där vi ser framtiden för den lokala kvalitetsjournalistiken i Varbergs kommun med omnejd. Vi tror och hoppas att annonsörerna och läsarna av Varbergsposten vill följa med oss över till Hallands Nyheter, säger Johan Hansson, VD Stampen Media.

För kommentarer, kontakta:
Anna Wiking
Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70