PRESSMEDDELANDE

Maya Dahlén Persson ny chef för online på Göteborgs-Posten

Maya Dahlén Persson blir Göteborgs-Postens nya onlinechef. Hon kommer närmast från rollen som nyhetschef på GT och kommer att ansvara för GP:s digitala etta och breaking news-rapportering.

– Det känns väldigt kul att ta sig an det här uppdraget. Det är mycket som händer och kommer att hända på GP och jag ser fram emot att, tillsammans med mina nya kollegor, leverera relevant journalistik till våra läsare. Och givetvis ha roligt på vägen, säger Maya Dahlén Persson, tillträdande onlinechef på Göteborgs-Posten.

Maya Dahlén Persson har sedan sommaren 2015 haft en fast anställning i rollen som nyhetschef på tidningen GT där hon bland annat lett tidningens digitala nyhetsarbete. Maya Dahlén Persson kommer huvudsakligen att ansvara för GP:s breaking news-rapportering och den digitala ettan.

– Med Maya stärker vi vår digitala kompetens. Jag är övertygad om att hon med sina erfarenheter och egenskaper kommer att vara en mycket viktig pusselbit för att vi på GP ska kunna presentera en ännu vassare och mer intressant digital rapportering framöver, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Tidigare i år kommunicerade Göteborgs-Posten ett antal organisationsförändringar. Bland annat har tidningen valt att slå ihop print- och onlineredaktionen till en gemensam redaktion med fokus på kanaloberoende innehåll.

För mer information kontakta:

Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com