PRESSMEDDELANDE

Ulf Niklasson ny chefredaktör på Hallands Nyheter 

Stampen Media har utsett en ny chefredaktör för Hallands Nyheter. Det blir Ulf Niklasson från Göteborgs-Posten.

– Det är mycket glädjande att kunna presentera Ulf som ny chefredaktör för Hallands Nyheter. Jag har följt Ulfs arbete på nära håll på GP. Först i hans roll som sportchef och den senaste tiden som administrativ redaktionschef. Ulf har en gedigen journalistisk bakgrund, ett tydligt och uppskattat ledarskap och ett mycket starkt driv att få saker att hända. Denna kombination passar mycket bra för att leda Hallands Nyheter och alla duktiga kollegor i Varberg och Falkenberg på vår fortsatta resa att utveckla och fördjupa vår lokala kvalitetsjournalistik, säger Johan Hansson, koncernchef på Stampen Media.

Han tillägger:

 – Jag ser fram emot ett nära samarbete med Ulf och hans team på HN. Hallands Nyheter är vår tredje största titel inom Stampen Media med ambitiösa tillväxtmål de närmaste åren. HN verkar i en expansiv och spännande region. På ett personligt plan klappar mitt hjärta lite extra för just Hallands Nyheter. Det var den lokala morgontidningen på köksbordet hemma i Bua och den första tidningen jag lärde mig läsa.

Ulf Niklasson anställdes som annonssäljare på Göteborgs-Posten 1990. Tio år senare, år 2000, övergick han till redaktionen som sportreporter. 2013 blev Ulf sportchef på GP och hade den rollen fram till 2020, då han utnämndes till administrativ redaktionschef.

Hur känner du inför det nya jobbet som chefredaktör?

– Hallands Nyheter har med framgång under lång tid producerat mycket bra lokal kvalitetsjournalistik. Det känns fantastiskt att nu få lära känna redaktionen och vara med om att utveckla innehållet ännu mer. Jag kommer att ta med mig det självförtroende och den optimism vi har i Stampen Media in i den nya rollen och tänker göra mitt allra bästa för att utveckla HN:s styrkor ännu mer. Det här ska bli otroligt roligt. Jag känner mig väldigt stolt över att ha fått den här möjligheten, säger Ulf Niklasson, som tillträder i mars.

Viveka Hedbjörk lämnar jobbet som chefredaktör för Hallands Nyheter men fortsätter som tidigare i motsvarande roll på Hallandsposten.

– Jag vill tacka Viveka för det fantastiskt fina jobbet hon har gjort på HN. Nu får Viveka lägga fullt fokus på HP samtidigt som hon leder vårt utvecklingsprojekt på Storgöteborg där vi kommer att satsa ännu hårdare på Kungsbacka-Posten, Mölndals-Posten och också starta Partille Tidning, säger Johan Hansson.

För mer info, kontakta:

Anna Wiking, Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70