PRESSMEDDELANDE

Adam Cwejman ny politisk redaktör på Göteborgs-Posten

2019-04-01

Göteborgs-Postens ledarskribent Adam Cwejman blir tidningens nya politiska redaktör. Efter att ha arbetat på GP i fyra år tar han nu klivet upp och efterträder Alice Teodorescu som går till en tjänst hos Moderaterna.

”Det känns väldigt roligt att leda Göteborgs-Postens politiska redaktion i en tid som denna. Politiskt befinner sig inte bara Göteborg utan hela Sverige i en förändringens tid och det finns gott om utrymme för oss att kommentera och driva opinion”, säger Adam Cwejman, som tillträder sin tjänst som politisk redaktör direkt.

Adam Cwejman är ett välkänt ansikte för GP:s läsare och har varit ledarskribent på tidningen sedan 2015 och även vikarierat som tillförordnad politisk redaktör. Mellan åren 2009 och 2012 var han ordförande i Liberala ungdomsförbundet.

”Det känns väldigt bra att det är just Adam som blir vår nya politiska redaktör. Han är väldigt omtyckt av våra läsare och har mycket god förankring i Göteborg. Dessutom har Adam gedigna kunskaper i flera olika ämnen så som stadsbyggnad, Europafrågor och integration samt bra på att ge historiska perspektiv på samtiden”, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Alice Teodorescu lämnar tjänsten som politisk redaktör för att gå till en ny tjänst inom Moderaterna där hon ska arbeta som huvudsekreterare i partiets idéprogram men även med andra policyrelaterade arbetsuppgifter.

”Det är vemodigt att lämna och samtidigt spännande att börja något nytt. Ledarsidan har betytt mycket för mig under de gångna åren och jag hoppas och tror att vårt arbete har gjort skillnad! Det har varit en ynnest att få arbeta tillsammans med några av Sveriges vassaste skribenter på ledarsidan och jag är mycket stolt över det vi åstadkommit. Ett stort tack också till Peter Hjörne som alltid stått upp för oss”, säger Alice Teodorescu.

Under de år som Alice Teodorescu varit politisk redaktör har ledarsidan flera gånger utsetts till Sveriges mest engagerande ledarredaktion.

”Jag vill rikta ett stort tack till Alice för den tid hon varit på Göteborgs-Posten och för allt jobb hon lagt ner på att göra ledarsidan så inflytelserik som den är”, säger Christofer Ahlqvist.

Presskontakt Anna Wiking
anna.wiking@stampen.com 031-624370