PRESSMEDDELANDE

Ny design ska lyfta fram GP:s kvalitetsjournalistik

2018-12-10

En bättre läsupplevelse och ett utseende som sätter journalistiken i centrum. Nu lanseras Göteborgs-Postens nya design för både gp.se och papperstidningen, nästa steg i tidningens satsning på högkvalitativ journalistik.

Det har pågått ett intensivt förändringsarbete på Polhemsplatsen i Göteborg under 2018. Tillsammans med varumärkesbyrån Brandwork har Göteborgs-Posten utvecklat en ny varumärkesstrategi och design. Syftet är att lyfta fram tidningens kvalitetsjournalistik.

– Hela mediebranschen står inför tuffa omställningar i dag, säger Johan Hansson, VD Stampen Media. I det läget är vi extra stolta över satsningarna vi gjort på Göteborgs-Posten och resultaten det har gett. Vi har mer än fördubblat antalet helt digitala prenumeranter under det senaste året och ser också en ökning i det totala antalet prenumeranter. Nu fortsätter vi satsa med ny design och flera nya tjänster på redaktionen.

– I dag är vårt journalistiska uppdrag viktigare än någonsin och vi jobbar hela tiden för att skapa mer och bättre innehåll, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten. Hur nyheterna presenteras påverkar såklart hur våra läsare kan ta till sig dem. Därför är den nya formen en viktig – och rolig – del av att göra kvalitetsjournalistik mer tillgänglig för våra läsare.

Den nya designen med två specialritade typsnitt tar ett modernt grepp på klassisk tidningsform och skapar en sammanhållen upplevelse i alla kanaler.

– Oavsett var våra läsare och samarbetspartners möter GP – i papperstidningen, på webben, på ett evenemang eller i annonser och kampanjer ska de känna igen sig, säger Josefin Meyer, marknadschef på Göteborgs-Posten. Journalistiken är grunden för allt vi gör, och det vill vi ska synas i vår identitet.

Både papperstidningen och gp.se har fått en ny design med en mer renodlad form som tydligare guidar läsaren till olika innehållstyper. Resultatet, säger Christofer Ahlqvist, blir en modern känsla med tydlig karaktär, och en bättre läsarupplevelse.

Fakta:

Den uppdaterade designen börjar användas på Göteborgs-Postens webb den 10 december och i papperstidningen den 11 december. Stampen Medias fem övriga västkusttitlar Bohusläningen, Strömstads Tidning, TTELA, Hallandsposten och Hallands Nyheters kommer även de att gå över till den nya layouten vid samma datum.

Typsnitten har tagits fram av Göran Söderström, Letters from Sweden. Varumärkesbyrå är Brandwork.

För mer information, kontakta Daniel Olsson

daniel.olsson@stampen.com

0763-094 688