PRESSMEDDELANDE

Ola Wahlström ny COO på Stampen Media

Stampen Media rekryterar Ola Wahlström till rollen som COO på Stampen Media.

Ola Wahlström, 40, blir ny COO på Stampen Media med huvudansvar för GP:s kommersiella delar samt gemensamma funktioner inom sälj, marknad, utveckling och media services för hela Stampen Media.

Jag hälsar Ola välkommen till Stampen Media och tjänsten som COO. Med denna rekrytering fortsätter vi stärka GP:s position och drar samtidigt nytta av synergierna mellan GP och våra övriga mediehus på ett effektivt sätt. Jag är övertygad om att Ola tillsammans med Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP, och alla duktiga GP-medarbetare kommer att leverera på våra ambitiösa mål de närmaste åren, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media.

Med en bakgrund som Group-CFO på MQ och som Country Business Controlling Manager på Lindex har Ola Wahlström en gedigen erfarenhet av e-handel och kunderbjudande. Ola har dessförinnan jobbat som managementkonsult på Accenture och EY. Han började sin karriär inom applikationsutveckling och IT.

Johan tillägger: Olas tekniska kompetens, hans erfarenhet inom retailbranschen med fokus på e-handel och kunderbjudande liksom hans breda erfarenhet av olika branscher som managementkonsult kompletterar övriga ledningsgruppen i Stampen Media på ett mycket bra sätt. I tider av snabb förändring är det viktigt att få in nya influenser och kompetenser. Med GP som draglok har vi alla möjligheter att fortsätta snabba på den digitala transformation Stampen Media är inne i nu.

Ola Wahlström: Stampen Media har de senaste åren tagit stora strategiska kliv med sin förstärkning av produkterna och en uttalad satsning på lokal kvalitetsjournalistik, läsarvärde samt kring digitaliseringen av sin verksamhet. Det ska bli särskilt spännande att få ta sig an de högt uppsatta målen för tillväxt och lönsamhet i samarbete med alla duktiga medarbetare.

Ola Wahlström ersätter Emanuel Viklund som går vidare till andra utmaningar. Jag vill tacka Emanuel för tiden hos oss. Han har gjort ett mycket bra jobb säger Johan Hansson.

Ola Wahlström börjar på Stampen Media 21 september.

För mer information, kontakta

Anna Wiking, Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70