PRESSMEDDELANDE

Nu är Partille Tidning i gång – en Sverige-unik lokaltidning

Partille har fått en ny lokaltidning, en unik sådan.

I dag tändes partilletidning.se upp och en nyhetsapp finns att ladda ner för alla som vill följa nyhetsflödet i Partille – dygnet runt.

 

– Vi har längtat efter den här dagen länge och nu börjar arbetet med att ge alla Partillebor den journalistiska bevakning de förtjänar, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör på Partille Tidning.

Efter långa förberedelser är premiärdagen här för Partille Tidning, som från och med i dag går att läsa på partilletidning.se samt via en nyhetsapp.

På redaktionen i centrala Partille har chefredaktör Jonas Rindefjell med reportrar jobbat mot den 21 september under en längre tid.

– Vi har sedan en månad tillbaka funnits på plats på redaktionen och jobbat på innehåll som vi är säkra på att Partilleborna kommer att finna intressant, säger Jonas RIndefjell.

Redaktionen består utöver honom av reportrarna Sara Höglund, Alfred Dikalow, Daniel Claeson och Shamiram Demir. De får dessutom uppbackning av en dedikerad nyhetsdesk i GP-huset i Göteborg som är bemannad dygnet runt.

– Det känns väldigt roligt att vara med och skapa något från grunden. Att sätta sin prägel på en lokaltidning och skapa något riktigt bra att erbjuda läsarna, säger reportern Shamiram Demir, som tidigare varit med och startat upp en redaktion för TV4 i Borås.

–  Jag hoppas att vi som lokaltidning kan visa att vi är riktigt vassa och ge läsarna det där fördjupande reportaget som tar upp ett problem ur olika vinklar. Jag har ett särskilt intresse för skolan, sociala frågor och att skriva om det personliga bortanför rubrikerna, säger Shamiram Demir.