PRESSMEDDELANDE

Partille Tidnings laguppställning spikad – medvind för lokal nyhetssatsning

Fyra nya reportrar är värvade till satsningen på att återuppliva Partille tidning som legat vilande sedan 2019. Rekryteringen ingår som ett led i Stampen Medias förstärkning av den lokala journalistiken i Storgöteborg.

– Det är en spännande mix av rutinerade och hungriga reportrar. Med den laguppställning vi nu har spikat kommer vi att ha alla förutsättningar att granska vad som händer i kommunen och leverera intressant kvalitetsinnehåll till läsarna i Partille, säger Partille Tidnings chefredaktör Jonas Rindefjell.

Alfred Dikalow, 30 år, kommer närmast från GT där han fungerat både som reporter och biträdande nyhetschef.

Shamiram Demir, 47 år, har ett förflutet som lokalreporter på TV4-nyheterna samt P4 Göteborg och SVT.

Daniel Claeson, 47 år, kommer närmast från jobbet som Arena- och evenemangschef på Partille arena men har dessförinnan jobbat under många år som frilans för GP.

Sara Höglund, 31 år, har jobbat som krim- och nyhetsreporter på GP och i dag stärker hon upp nyhetsdesken för Storgöteborgsatsningen.

Partille Tidning kommer efter sommaren att flytta in i ny lokal i Partille centrum. Lanseringen av ny sajt, app och tredagars e-tidning är planerad till slutet av september. Tidningen kommer att drivas i samma anda som övriga två kransortstidningar som ingår i Storgöteborgsatsningen – Mölndals-Posten och Kungsbacka-Posten.

Dessa två systertidningar har sedan lanseringen av ny sajt och app samt förstärkta redaktioner mer än fördubblat sin trafik sett till sidvisningar och unika användare.

– Det är fantastiskt kul att vi lyckats nå ut till så pass många nya läsare på endast en dryg månad. Mycket hårt arbete ligger bakom men samtidigt visar siffrorna att det finns ett intresse för den här typen av journalistisk bevakning i dessa kranskommuner, som under en längre tid varit något underbevakade, säger Fredrik Östberg, chef för satsningen Storgöteborg.

För mer information kontakta:

Jonas Rindefjell, chefredaktör Partille tidning Jonas.rindefjell@partilletidning.se 0739-614616