PRESSMEDDELANDE

Premiärdagen närmar sig för Partilles nya lokaltidning.

Tisdagen den 21 september skrivs tidningshistoria i Västsverige. Partille Tidning återuppstår tre år efter att den lades ner.

– Att starta en ny tidning känns fantastiskt kul, särskilt eftersom vi går mot strömmen i en bransch där tidningar på senare år har fått lägga ned, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör på Partille Tidning.

Partille Tidning lades ner 2018 men fortsatte under en period att delas ut som Härryda-Posten/Partille Tidning, en gratistidning som sedan gick i graven 2019.

Nu väcks Partilles lokaltidning till liv igen men i ny kostym. Lanseringen är en del av Stampens Medias satsning på lokaljournalistik i Göteborgs kranskommuner.

– Många av kommunerna runt Göteborg har varit underbevakade under många år. I dag finns stora aktörer som Göteborgs-Posten eller public service-bolagen som når många i Partille, men de har så klart mer av ett Göteborgs- eller riksfokus. På Partille Tidning kommer vi ha fullt fokus på vår kommun och det som sker där, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör på Partille Tidning.

Reportrar har rekryterats, redaktionen har flyttat in i lokaler i centrala Partille och nu står alltså lanseringen för dörren. Den 21 september tänds partilletidning.se upp och i samband med det kommer även en nyhetsapp att lanseras. Tre gånger i veckan kommer dessutom prenumeranter att kunna läsa Partille Tidning i e-tidningsformat.

– Vi ska leverera snabbfotad journalistik för att bevaka det som händer här och nu, uppbackade av vår nyhetsdesk som jobbar från Göteborg. Sedan ska vi gå på djupet för att granska det som sker under ytan i Partille. Då handlar det om granskningar och genomarbetade reportage, säger Jonas Rindefjell.

Stampen Medias vd Johan Hansson är förväntansfull inför lanseringen.

– Jag ser mycket fram emot återstarten av Partille Tidning. Partille är en stor och växande kommun där det sker mycket inom både näringsliv, idrott och kultur. Som lokaltidning kan vi bevaka dessa områden och vad som sker inom kommunen, både i det stora och det lilla, där den lokala tidningen alltid ligger närmare frågorna och där vi känner våra läsare och vad de efterfrågar, säger han.

Kontakt frågor eller intervjuförfrågningar:

Fredrik Östberg, chef Storgöteborg, 072-191 06 72

fredrik.ostberg@stampen.com

Jonas Rindefjell, chefredaktör Partille Tidning, 073-961 46 16

jonas.rindefjell@partilletidning.se