PRESSMEDDELANDE

Robert Laul klar för Göteborgs-Posten

Efter 20 år på Sportbladet byter en av Sveriges vassaste fotbollsjournalister både stad och tidning.
– Det var uppvärmningen, nu är det dags för match, säger Robert Laul.

Robert Laul är 45 år gammal och kommer närmast från Sportbladet, där han arbetat i 20 år, med fotbollsallsvenskan som huvudområde. Nu flyttar han hem och ansluter till Göteborgs-Postens sportredaktion.

– Jag hoppas kunna öka intresset för Göteborgsfotbollen i allmänhet och GP:s fotbollsjournalistik i synnerhet. Jag ser fram emot att bli en del av sportredaktionens lagbygge och är imponerad av hela GP:s inställning ”Riktig journalistik gör skillnad”, säger Robert Laul.

Robert Laul har arbetat i flera olika roller på Aftonbladet, senast som fotbollskrönikör. Samtidigt driver han Allsvenska Podden tillsammans med kollegan Per Bohman. På GP kommer Robert ha sitt fokus på fotbollsbevakningen.

– Robert är mycket driven reporter med stor kreativ kraft, jag är väldigt glad att han valt att ansluta sig till vår redaktion. Fotbollsbevakningen är central i vår journalistik och det är något vi redan idag lägger stora resurser på. Robert kommer att bidra till att vi kan ge våra läsare en ännu bättre bevakning, säger GP:s sportchef, Joakim Magné.

Robert Laul kommer att börja arbeta på Göteborgs-Posten den 1 september i år.

– Det är tidningen jag är uppväxt med, som jag hämtade ur brevlådan som liten i Jonsered. Sedan blir livet inte alltid som man tänkt sig, jag hamnade på Sportbladet i 20 år istället. Men det var uppvärmningen, nu är det dags för match, säger Laul.
Göteborgs-Posten har under det senaste året fortsatt att satsa och anställt närmare tio journalister. Tidigare i år gjordes det klart med en ny sportchef för avdelningen.

– Vi vill vara den bästa nyhetstjänsten för våra läsare och då är sport en viktig del av bevakningen, att vi nu får in en av Sveriges vassaste och mest kunniga sportjournalister kommer att höja kvaliteten på vår bevakning ännu mer, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Under det senaste året har Göteborgs-Posten ökat sin räckvidd och slagit flera nya besöksrekord på gp.se. Samtidigt har antal prenumeranter skjutit i höjden och ökningen i prenumeranter är den kraftigaste för GP sedan 1974.

– Vi har en långsiktig strategi där vi hela tiden vill stärka vår journalistik, för desto bättre journalistik vi gör, desto fler läsare och prenumeranter får vi, vilket i sin tur möjliggör satsningar som den här, säger Ahlqvist.

För mer information kontakta:

Joakim Magné
joakim.magne@gp.se
0737081622