PRESSMEDDELANDE

Sanna Samuelsson ny idé- och kritikredaktör på GP Kultur

Sanna Samuelsson har varit tillförordnad på tjänsten sedan september 2020 och snabbt etablerat sig på redaktionen – och som en tongivande debattredaktör i Kultursverige.

Sanna Samuelsson är sedan tidigare genusvetare och har en masterexamen i litterär gestaltning från Valand, samt bakgrund som bland annat kritiker, chefredaktör på tidskriften Bang och moderedaktör på Nöjesguiden.

– Idé- och kritikredaktör är en så lyxig uppgift. Det är både den eftertänksamma kritiken, som talar om konst på ett sätt som sällan hinns med i dag. Sedan har vi den aktuella debatten där våra idéer om oss själva och det runt om och kring oss stöts och blöts, säger Sanna Samuelsson, som ser fram emot att fortsätta jobba med GP Kulturs kritiker och frilansare.

Sanna Samuelsson, 34, har bott i Göteborg i flera år och är förtjust i stadens kulturutbud. Vad gäller kulturdebattens framtid är hon tvärsäker:

 – Kulturen behöver prata mer om kultur.

Björn Werner, GP:s kulturchef, anser att rekryteringen känns självklar.

– Jag är mycket glad och stolt över att kunna hälsa Sanna välkommen som en permanent del av kulturredaktionen. Vi går stärkta ut ur pandemin, laddade med nya idéer och energi. Jag ser fram emot en spännande fas med många nya satsningar som Sanna kommer att bidra till på ett strålande sätt.

Göteborgs-Posten är inne i stark fas som bland annat resulterat i både priser och utmärkelser. Nyligen kom också medieundersökningen Orvesto med de senaste räckviddsmätningarna, som visade att GP:s siffror har ökat dramatiskt i perioden september-december 2020 jämfört med samma period 2019. 

Antalet läsare av GP:s papperstidning och digitala tjänster (hemsida och app) en genomsnittlig dag har ökat från 396 000 till 516 000, en ökning på drygt 30 procent.


– Det är väldigt glädjande att vi återigen bevisat att det lönar sig att satsa på journalistiken, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör.

För mer information och intervjuer med:

Sanna Samuelsson, Björn Werner och/eller Christofer Ahlqvist,
vänligen ta kontakt med administrativ redaktionschef Ulf Niklasson,
ulf.niklasson@gp.se, 0705-62 43 16.