Nyhetsrum

Stampen Media redovisar 9 miljoner i EBITDA under första kvartalet

Stampen Media levererar ett resultat (EBITDA) på 9 miljoner kronor under årets första kvartal.  Det är 12 miljoner (59 %) lägre än föregående år.

– Inledningen på året liknar avslutningen på förra året med en fortsatt utmanande annonsmarknad. Detta i kombination med en accelererande förflyttning från papper till digitala prenumerationer påverkar även upplageintäkterna, säger Johan Hansson, Vd Stampen Media.

– Våra långsiktiga satsningar på nya titlar och en GP-redaktion i Borås som startades i höstas ger en högre kostnadsbas men kompenseras till viss del av lägre tryckkostnader. Vi genomförde nedbemanningar under första kvartalet som kommer att ge besparingseffekter framåt samtidigt som vi har inlett en större översyn av vårt distributionsnätverk, säger Johan Hansson.

Annonsintäkterna minskade med 12 % mot föregående år där både print och digitala intäkter föll. Upplageintäkterna minskade med 1 % jämfört med föregående år men med en ökning av digitala intäkter med 12 %.

– Vårt huvudfokus framåt är att få upp snittpriset (ARPU) på våra digitala prenumerationer och då framför allt för produkten nyhetssajt samtidigt som vi fortsätter att ta ut kostnader ur distributionsledet, säger Johan Hansson.