Nyhetsrum

Stampen Media storsatsar på Västkusten

Stampen Media stärker positionen på Västkusten ytterligare genom ett flertal nya satsningar.

  • Göteborgs-Posten startar en redaktion i Borås
  • Två nya lokaltidningar lanseras
  • GP förstärker också inom flera ämnesområden

Stampen Media har under de senaste åren dubblerat antalet prenumererade tidningar på Västkusten och har anställt närmare 100 nya journalister.
Nu inleds nästa storsatsning.

– Våra tidningar ska vara den självklara nyhetsdestinationen för alla som bor i västra Sverige. För att förstärka den positionen ytterligare planerar Göteborgs-Posten för fler satsningar förutom Boråsredaktionen.  Samtidigt startar vi nya tidningar i de snabbt växande kommunerna Härryda och Mark, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media.
– Vi kommer ur ett av de starkaste åren i Stampen Medias historia. Det ger oss möjlighet och självförtroende att fortsätta växa.

Sex journalister ska anställas på Boråsredaktionen med fokus på fördjupande journalistik i Västsveriges näst största stad.

– Vi ska vara ett alternativ för läsare i Borås som vill ha det lokala nyhetsmaterialet och samtidigt också en heltäckande in- och utrikesbevakning, säger Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör.

De senaste åren har Göteborgs-Posten vuxit betydligt såväl i antal läsare som prenumeranter – samt på redaktionsgolvet. Nu vill GP attrahera nya läsare. På pendlaravstånd.

– Borås är känt i hela Sverige för sina textil- och modeföretag och Elfsborg är ju stadens stora lag. Det kommer att finnas mycket för oss att rapportera om som är intressant både för boråsare och våra läsare som bor i andra kommuner, säger Christofer Ahlqvist.

Under 2021 startade GP sin Stockholmsredaktion och nu planeras också andra satsningar som ska stärka positionen som en rikstidning för västsvenskar.

– Det lokala innehållet är väldigt viktigt för oss men vi ser också att många av våra läsare har oss som sin förstahandskälla vid både nationella och internationella händelser. Nu ska vi ta nästa steg och tittar på hur vi än mer kan stärka upp vår nationella bevakning inom bland annat nyheter och ekonomi, säger Christofer Ahlqvist.

De nya tidningarna i Mark och Härryda är en del av en framtida strategi för Stampen Media där möjligheten att sömlöst bundla Göteborgs-Posten med en lokal tidning erbjuds.

– Vi ser stor framtida potential i GP som en ännu mer komplett dagstidning tillsammans med någon av våra lokala tidningar. Satsningarna vi gör på GP kommer därmed också läsarna av lokaltidningarna till godo, säger Johan Hansson.

Satsningarna kommer att rullas ut under hösten. Rekryteringar startar omedelbart.

Presskontakt:
Anna Wiking
anna.wiking@stampen.com
+4631624370