PRESSMEDDELANDE

Tung värvning till Göteborgs-Postens grävavdelning

Göteborgs-Postens satsning på den grävande journalistiken fortsätter. Nu är det klart att den flerfaldigt prisade journalisten Anna Jaktén tar över rollen som grävredaktör.

– Som läsare har jag sett hur GP satsar på granskande och fördjupande journalistik. Det ska bli roligt att få vara en del av att den utvecklingen fortsätter, säger hon.

Göteborgs-Posten, som i dagarna nominerades till Årets dagstidning, gör ännu en tung värvning till sin grävavdelning. Anna Jaktén lämnar SVT:s Uppdrag granskning och återvänder till den redaktion där hon en gång inledde sin karriär som praktikant. Hon har mångårig erfarenhet från SR:s Kaliber och SVT och har även undervisat på journalistutbildningen på Göteborgs universitet. Hon har även ett förflutet på just GP, där hon en gång inledde journalistkarriären för 30 år sedan.

– Det känns som en hel evighet sedan men samtidigt som alldeles nyss, säger Anna Jaktén och fortsätter:

– Som läsare har jag sett hur GP satsar på granskande och fördjupande journalistik. Det ska bli roligt att få vara en del av att den utvecklingen fortsätter. Jag ser en framtidstro inom svensk dagspress som helhet, så kändes det inte för några år sedan.

Anna Jaktén är en av Sveriges mest prisbelönta journalister. Hon har vunnit tre guldspadar, Per Wendelpriset och Publicistklubben västras stora pris. Hon har dessutom nominerats till Stora journalistpriset vid två tillfällen.

– Anna är en helt fantastisk journalist. Hon drivs av en stor nyfikenhet som övervinner alla tänkbara hinder. Jag är väldigt glad över att få med henne i vårt gäng, säger Hans Peterson Hammer, GP:s grävchef.

Tillsättningen av Anna Jaktén är den senaste i raden ava satsningar på GP:s grävgrupp. Under hösten anställdes den prisbelönta reportern Sofia Boo på avdelningen och i mitten av november började just Hans Peterson Hammer, närmast från Uppdrag granskning, som grävchef på avdelningen.

– I vårt strategiarbete som vi fokuserat på de senaste åren ingår att lägga stort fokus på vår fördjupande journalistik. Grävavdelningen är en naturlig och viktig komponent i det arbetet och därför känns det väldigt kul att ytterligare kunna stärka upp med en så skicklig journalist som Anna Jaktén, säger Christofer Ahlqvist, GP:s chefredaktör.

För mer information kontakta:
Johan Sköld, redaktionschef
johan.skold@gp.se
031-624924