PRESSMEDDELANDE

Två redaktörer till GP:s nya utvecklingsredaktion

Göteborgs-Posten rekryterar Elin Georgsson och Johan Bohlin till den nya utvecklingsredaktionen, vars fokus är att förbättra tidningens format och möjligheter till bra journalistik. Elin Georgsson kommer senast från SVT Stockholm och tillträder som TV-redaktör. Johan Bohlin tillträder som plus-redaktör och lämnar därmed Bohusläningen som ingår i Stampen lokala medier.

– Vi är glada att välkomna Elin och Johan till GP:s utvecklingsredaktion. Johan har ett stort engagemang för frågan om vilken typ av plusinnehåll vi ska erbjuda våra läsare och Elins erfarenheter kommer att komma väl till pass när vi ska göra en omstart av vår TV-redaktion. De har båda många spännande tankar om vilken väg GP ska gå framåt inom sina respektive områden, säger Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef på Göteborgs-Posten.

Johan Bohlin rekryteras som plusredaktör. Rollen innebär att, tillsammans med övriga redaktionen, ta fram material som läsarna kan tänka sig att betala för och han kommer att jobba med både utformning och innehåll.

– Det är både läskigt och spännande att allt hänger på oss journalister. Det går inte att gömma sig bakom marknadsavdelningar eller andra krafter i tron att de ska lösa affären åt oss. Det är vi som måste producera artiklar och journalistik som är så bra att folk inte bara klickar, utan även öppnar plånboken, för att läsa. Det ska bli väldigt roligt att vara med när GP gör den här resan, säger Johan Bohlin, tillträdande plusredaktör på Göteborgs-Posten.

Elin Georgsson rekryteras till utvecklingsredaktionen som TV-redaktör. Hon kommer senast från SVT Stockholm och har även jobbat som TV-redaktör på Dagens Nyheter.

– Det känns väldigt roligt att få vara en del av GP:s nysatsning, särskilt när det gäller att integrera onlinevideo till tidningens format. Konsumtionsmönstret förändras i rasande fart och att hitta nya format, jobba med dramaturgi och ständig förbättring av användarupplevelsen blir en spännande utmaning, säger Elin Georgsson, tillträdande TV-redaktör på Göteborgs-Posten.

Elin och Johan tillträder båda sina nya tjänster under november månad.

För mer information kontakta:

Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com