PRESSMEDDELANDE

Victoria Greve ny idé- och kritikredaktör på GP

Göteborgs-Posten rekryterar Victoria Greve som ny idé- och kritikredaktör på tidningen. Hon kommer närmast från rollen som undersökande journalist på produktionsbolaget Jigsaw Productions där hon jobbat med en kommande dokumentärfilmsserie om finansbrott som har premiär på Netflix hösten 2018.

– Göteborg har ett spännande kulturliv, med en levande litteraturscen och ett fantastiskt operahus för att nämna några exempel. Staden är också urkällan till några av de senaste årens största kulturdebatter: turerna kring bokmässan, Mattias Norströms flaggstång och konstverket ”Evig anställning” som inte ens hunnits invigas. Det här ser jag fram mot att ta del av, bevaka och kritisera tillsammans med GP kulturs skarpa skribenter, säger Victoria Greve.

Victoria Greve är utbildad journalist vid Göteborgs universitet och har en masterexamen i politisk bevakning och internationella relationer från Columbia Journalism School i New York. Hon har tidigare bland annat jobbat som reporter på Kulturnyheterna och Sveriges Radio och som redaktör på Expressen kultur. Nu ser hon fram mot sin nya tjänst på GP kultur.

– Det är på kultursidorna vår tids stora värderingsfrågor diskuteras. Kulturarvet, vad innebär det att vara svensk? Kvinna? Vilken roll spelar religion? Arbete? I höst är det mer sant än någonsin med den stora metoo-rörelsen som började med skådespelarnas upprop och som fått genklang i hela samhället. Människor bryr sig om kultur, det är en stor del av våra liv och vår vardag. Det förtjänar att bevakas på ett seriöst sätt, säger Victoria Greve.

Victoria Greve började sin nya tjänst som kulturredaktör på GP den 11 december. Hon kommer jobba nära kulturchefen Björn Werner som tillträdde sin tjänst i oktober i år.

– Jag ser mycket fram emot att få in Victoria på GP:s kulturredaktion. Förutom att vara en strålande redaktör har hon också en bred erfarenhet från kulturjournalistik på kvällstidning, radio och tv och nu senast från produktionsbolag. Det är en strålande meritlista för GP Kulturs framtida satsningar på kulturjournalistik i andra former än bara bild och text, säger Björn Werner, kulturchef på Göteborgs-Posten.

För mer information kontakta:

Björn Werner, kulturchef Göteborgs-Posten
031-62 40 00, bjorn.werner@gp.se