PRESSMEDDELANDE

Victoria Greve ny biträdande kulturchef på GP Kultur

Victoria Greve har varit anställd på Göteborgs-Posten sedan hösten 2017, först som idé- och kritikredaktör och därefter som arbetsledande kulturredaktör för GP Kulturs reportrar. Sedan tidigare har hon en master i journalistik vid Columbia University i New York. Kandidatexamen tog hon på JMG i Göteborg – en stad hon nu har ännu godare skäl att stanna kvar i.

– Nu ser jag fram mot att vara med och göra ännu mer jobbig, underhållande och tankeväckande kulturjournalistik för göteborgarna, journalistik som kan stryka läsarna både medhårs och mothårs, säger Victoria Greve och fortsätter:

–   Göteborg är en rolig kulturstad med en levande litteratur- och teaterscen och musikliv, som vi kommer att växla upp vår bevakning av allt eftersom samhället öppnar upp igen. Dessutom ser jag fram mot att fortsätta jobba med GPs egen satsning på strömmade livekonserter.

Under åren på Göteborgs-Posten har Victoria Greve i sina båda roller drivit på arbetet för att stärka kulturens innehåll och räckvidd. Något hon imponerande nog kombinerat med en hel del omfattande externa uppdrag, inte minst som tvåårig medlem av Augustprisjuryns skönlitterära jury och som styrelsemedlem i Publicistklubben Västra där hon återkommande leder debatter om mediefrågor.

För Björn Werner, GP:s kulturchef, är rekryteringen självklar.
– Att få en högra hand som har minst lika bra koll på varje vinkel och vrå av verksamheten som en själv är det bästa som kan hända en chef. Tillsammans kommer vi att göra GP Kultur till en ännu starkare lyspunkt i svensk kulturjournalistik.

Göteborgs-Posten är inne i stark fas som bland annat resulterat i både priser och utmärkelser. Nyligen kom också medieundersökningen Orvesto med de senaste räckviddsmätningarna, som visar att Göteborgs-Postens siffror fortsätter att öka med nästan 23 procent sen samma period i fjol. Det innebär att Göteborgs-Posten är den storstadstidning som ökar mest i hela landet.

 

För mer information och intervjuer med Victoria Greve, Björn Werner och/eller GPs chefredaktör Christofer Ahlqvist, kontakta

Björn Werner, Kulturchef GP
bjorn.werner@gp.se